700 yıllık çınar kurumaya başladı

Bursa’da 700 yıllık çınar bakımsızlıktan çürümeye başladı. Bakım yapılmazsa tarihi çınar kuruyacak. 

700 yıllık çınar kurumaya başladı

Gemlik ilçesinin Katırlı köyünde bulunan tarihi çınar son yıllarda kurumaya başladı. Çınarın dallarının yarısı kurudu. Sadece 2 dalı kalan tarihi çınar için köylüler belediyeye haber verdi.

Belediye yetkilileri tarafından gelip incelenen çınarın 2 aya bakımı yapılacağı söylendi. Bu vaadin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen tarihi çınara bakım yapmaya kimsenin gelmediğini belirten köylüler, çınarın bir an önce kurtarılmasını istiyor. 

aw330356_01.jpg
700 yıllık tarihi çınarın dedelerinin hatırası olduğunu ifade eden Katırlı Muhtarı Ahmet Çakmak, “Köyümüz 700 yıllık bir köy. Köyümüzün kurulduğu tarihle aynı zamanda dikilen çınar kurumaya başladı. Çınarın dalları kurudu, şimdi 2 dalı kaldı. Onlar da kurumaya başladı. 2 yıl önce belediyeye bakım yapılması için başvuru yaptık. 2 ay sonra bakım yapacağız dediler. 2 yıl oldu, gelen giden yok. Bu çınarın altında dedelerimiz oturmuş, şimdi de biz oturuyoruz. Tarihi çınarımız kurumasın kurtarılsın” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X