850 yıllık ünlü Dame Katedrali’nde yangın

Fransa’nın başkenti Paris’te 850 yıllık tarihi Notre Dame Katedrali’nde yangın çıktı, Katedralin çatısının tamamı çöktüğü açıklandı.

850 yıllık ünlü Dame Katedrali’nde yangın

Sarı Yelekliler ile ilgili konuşmasını iptal eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yangın bölgesine gitme kararı aldı. ABD Başkanı Trump da yaptığı açıklamada, “Notre Dame Katedrali’ndeki yangını izlemek çok korkunç” dedi.

Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Avrupa’da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen tarihi Notre Dame Katedrali’nde renovasyon çalışmaların yapıldığı bölümde yangının çıktığı bildirildi. 

Açıklamada, yangın nedeniyle katedralden uzak durulması çağrısında bulunuldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Katedrali’nin çatısının tamamı çıkan yangın sonucu çöktüğü bildirildi.

MACRON TOPLANTIYI İPTAL ETTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Sarı Yelekliler ile ilgili konuşmasını iptal etti.Macron’un bölgeye gittiği ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Notre Dame Katedrali’ndeki yangını izlemek çok korkunç” dedi.

kat.jpg

kat2.jpg

kat3.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X