AB ile ticarette fazla verdik

Türkiye, mayısta Avrupa Birliği (AB) ile ticarette 564,5 milyon Euro fazla verdi. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ve Euro Bölgesi’nin mayıs ayı uluslararası ticaret verilerini yayımladı.

AB ile ticarette fazla verdik

Buna göre, mayısta Türkiye, AB’ye 6 milyar 873 milyon Euro’luk ihracat yapılırken, 6 milyar 309 milyon Euro’luk ithalat gerçekleştirildi. Böylece Türkiye söz konusu bölge ile mayıs ayında yaptığı ticarette 564,5 milyon Euro fazla vermiş oldu. Bu arada, Türkiye’nin AB üyesi ülkelerle ticaretinde Ağustos 2018’den itibaren fazla verildi.

Öte yandan, AB’nin mayıs ayında toplam dışsatımı 178,5 milyar Euro, ithalatı da 170,7 milyar Euro’ya ulaştı. AB, mayıs ayında yaklaşık 7,8 milyar Euro ticaret fazlası verdi. Euro Bölgesi’nin ise mayıs ayında toplam ihracatı 203,4 milyar Euro, ithalatı 180,3 milyar Euro seviyesine çıktı. Böylece Euro Bölgesi, söz konusu dönemde yaklaşık 23 milyar Euroluk ticaret fazlasına ulaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X