AB Komisyonu’ndan aşağı yönlü revizyon

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Türkiye ekonomisinin 2019 yılında yüzde 2,3 oranında küçüleceğini öngördü. Önceki tahmin yüzde 1,5 daralma şeklindeydi.

AB Komisyonu’ndan aşağı yönlü revizyon

AB Komisyonu dün yayınladığı bahar dönemi ekonomik tahminlerinde Türkiye için 2019 yılı büyüme beklentisini aşağı yönlü revize etti. 2020 tahminini ise yükseltti. Türkiye’nin lirada geçen yıl yaşanan keskin değer kaybının ardından dengelenmekte olduğunu belirten AB Komisyonu, 2019’un ikinci yarısında ekonominin büyümeye dönmesinin beklendiğini vurguladı.

Net ticaretin katkısı ile yurt içi ekonomideki şokun azaldığını kaydeden Komisyon, ‘Son oynaklık, yeniden dengelenme rotasının güçlü ve güvenilir politika eylemlerine bağlı olduğunu teyit ediyor’ görüşünü dile getirdi. Türk ekonomisi için 2019 yılı küçülme beklentisini yüzde 1,5’ten yüzde 2,3’e yükselten AB Komisyonu, 2020 yılı için büyüme tahminini ise yüzde 3,0’dan 3,5’e yükseltti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X