AB Meydanı’nda ‘et’ protestosu

Belçikalı çiftçiler, Avrupa Birliği’nin (AB) tarım ve hayvancılık politikalarını protesto etti.

AB Meydanı’nda ‘et’ protestosu

Çiftçi Grupları Birleşik Federasyonu’nun (FUGEA) çağrısı üzerine Brüksel’deki AB Meydanı’nda (Schuman) toplanan çok sayıda çiftçi, tarım ve hayvancılık politikaları karşıtı protesto düzenledi. AB üyesi 28 ülkenin ilgili bakanlarının gerçekleştirdiği Tarım ve Balıkçılık Konseyi sırasında yapılan protestoda, çiftçiler traktörlerini çevreye park etti.

AB’nin tarım ve hayvancılık politikaları karşıtı çeşitli sloganlar atan ve afişler açan çiftçiler, AB’nin Serbest Ticaret Anlaşmaları’nda (STA) tarım ürünlerine yer verilmemesini istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan FUGEA Politika Danışmanı Louise Balfroid, ”AB ve MERCOSUR (Arjantin, Brezilya, Uruguay ve  Paraguay) arasında yapılması planlanan Serbest Ticaret Anlaşmasını protesto etmek için buluştuk.

Söz konusu anlaşmayla AB’deki ithal et miktarının artmasını bekliyoruz. Ancak MERCOSUR’da üretilen et AB’yle aynı hijyen ve çevresel standartlara uygun olmuyor. Gelecek ucuz et, AB piyasalarını ve üretim miktarlarını etkileyecek. Avrupalı üreticiler bu durumla mücadele edemeyecek” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X