ABD 300 Suriyeli sığınmacıyı kabul edecek

ABD yönetimi, yıl içinde kabul ettikleri Suriyeli sığınmacıların sayısının bin 300’ü bulduğunu, mali yılın sonuna kadar da yaklaşık 300 Suriyeli sığınmacının daha ülkeye yerleştirileceğini bildirdi.

ABD 300 Suriyeli sığınmacıyı kabul edecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’ye, günlük basın brifinginde, Avrupalı ülkelerin kabul edeceği Suriyeli sığınmacıların sayısını artırdığı hatırlatılarak, ABD’nin de bu doğrultuda kabul edeceği sığınmacıların sayısını yükseltip yükseltmeyeceği soruldu.

ABD’nin, Suriye’de savaşın başlamasından itibaren, bin 300’ü bu yılın başından itibaren olmak üzere, toplam bin 500 sığınmacıyı aldığını hatırlatan Kirby, “Bu mali yılın sonuna doğru gelirken, yaklaşık 300 sığınmacının daha ABD’ye yerleştirildiğini görebiliriz. Gelecekteki yerleştirmelere yönelik herhangi bir karar verilmiş değil ancak gelecek yıl ilave yerleştirmelerin olacağını düşünmek uygun olacaktır. Ancak bunun nasıl olacağına, ne kadar sığınmacı alınacağına yönelik size bir rakam veremem” dedi.

ABD’nin 2015 yılında dünya genelinden 70 bin sığınmacıyı kabul ettiği bilgisini veren Kirby, bu konuyu ciddi bir biçimde ele aldıklarını kaydetti. Kirby, ABD’nin dünya genelinden sığınmacıları kabul ederken belirli bir taramadan da geçirdiğine vurgu yaparak, “Dolayısıyla gelecek yıla ilişkin verilmemiş bir kararın önüne geçmek istemiyorum. Dediğim gibi, daha fazla sığınmacı kabul edeceğimizi bekleyebilirsiniz” ifadesini kullandı.

ABD’nin Suriyeli sığınmacı krizine de arkasını dönmediğinin altını çizen Kirby, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin bugün Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile telefonda görüşme yaptığını ve Almanya’nın sığınmacılara yönelik yaklaşımını memnuniyetle karşıladıklarını ilettiğini anlattı. Kirby, “Hiç kimse gözlerini başka yöne çevirmiyor. Krizi yakından izlemeyi sürdürüyoruz, katkı sunmaya devam edeceğiz ve bunun için yeni ve başka yollar aramayı sürdüreceği. Sığınmacıların yerleştirilmesi bir seçenek ama bu, tek bir seçenek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X