ABD, IŞİD için harekete geçiyor!

ABD Başkanı Barack Obama, ABD Kongresi’ne IŞİD’e karşı askeri güç kullanabilmesi konusunda yetki verilmesini sağlayan tasarı sundu.

ABD, IŞİD için harekete geçiyor!

ABD Başkanı Barack Obama’nın, ABD kongresine IŞİD’e karşı askeri gücün kullanılabilmesi için yetki tasarısı sundu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Kongre’ye sunulan tasarının 3 yıl boyunca IŞİD’e karşı askeri güç kullanma yetkisinin verilmesini kapsadığı kaydedildi.

ABD Kongresi son olarak 2002 yılında Irak’a asker gönderilmesi konusunda oylama yapmıştı.

“IŞİD SAVAŞI KAYBEDECEK”

ABD Başkanı Barack Obama koalisyon güçlerinin IŞİD’e karşı zaferler kazandığını ifade ederek, “IŞİD savaşı kaybedecek” dedi. 

ABD Kongresi’nden IŞİD’e karşı müdahalede yetki isteyen Obama, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Amerika’nın önderlik ettiği koalisyon güçlerinin IŞİD’i yok etme konusunda başarıya ulaştığını ifade etti. IŞİD’e karşı savaşta özel kuvvetlerin gerekli görülmesi halinde Irak ve Suriye’de konuşlandırılabileceğini kaydeden Obama, “Bu yetki Irak ve Afganistan’daki gibi bir savaş yetkisi olmayacak” dedi.

IŞİD’e karşı yürüttükleri görevin zor olduğuna dikkat çeken Obama buna rağmen Irak ve Suriye’de koalisyon güçlerinin militanları bozguna uğrattığını ifade etti. Obama, “Koalisyon hücuma geçti ve IŞİD savaşı kaybedecek” dedi. Obama ayrıca, “Koalisyonumuz güçlü ve görevimiz başarıyla sonuçlanacak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X