ABD memnuniyetle karşıladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, PKK’ya silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Tüm tarafları uzun süreli barış için gösterdikleri çabadan ötürü takdir ediyoruz” dedi.

ABD memnuniyetle karşıladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK’ya silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın brifinginde, PKK’ya silah bırakma çağrısı yapılmasına ilişkin soru üzerine, “Biz bu sorunun barışçıl yollarla çözülmesine yönelik her adımı memnuniyetle karşıladık, karşılıyoruz ve tüm tarafları uzun süreli barış için gösterdikleri çabadan ötürü takdir ediyoruz” ifadesini kullandı. 

Konuya ilgili detayların gelecek günlerde ortaya çıkacağını kaydeden Harf, gelişmeleri yakından izleyeceklerini dile getirdi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Madura’nın, ülkesindeki bazı Amerikalıların gözaltına alındığıyla ilgili açıklamaları da sorulan Harf, “Venezuela hükümetinden iddia edilen gözaltılarla ilgili resmi bir bilgilendirme almadık” cevabını verdi.

Harf, Madura’nın açıklamalarının ABD’yi endişelendirdiğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X