ABD ordusu ile işbirliği istiyor

Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido, ABD özel temsilcisine Pentagon yetkilileriyle ‘iş birliği’ konusunda görüşmesi talimatı verdiğini açıkladı.

ABD ordusu ile işbirliği istiyor

Karakas’ın Baruta semtinde düzenlenen protesto mitinginde taraftarlarıyla buluştu. Alfredo Sadel Meydanı’nda destekçilerine hitap eden Guaido, ABD’deki temsilcisi Carlos Vecchio’ya ABD Ordusu Güney Komutanı Craig Faller ile görüşmesi talimatı verdiğini aktardı. ‘Büyükelçimiz Vecchio’dan, doğrudan ilişki kurabilmek ve işbirliği için bir anlaşmaya varabilmek amacıyla Güney Komutanı Amiral Craig Faller ile derhal görüşmesini istedim.’ ifadelerini kullanan Guaido, ‘iş birliği ve direktt ilişki’ ile neyi kastettiğini açıklamadı. 

ABD Ordusu Güney Komutanlığı 9 Mayıs’ta Twitter hesabından Faller’in Venezuela ordusu içindeki Guaido destekçileri ile konuşmak için Guaido’nun davetini beklediğine yönelik açıklamalarını paylaşmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X