ABD Rusya sınırında gövde gösterisi yaptı

Rusya topraklarına sadece birkaç yüz metre uzaklıktaki Estonya’nın Narva kentinde dün düzenlenen askeri tören ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki Soğuk Savaş dönemini hatırlattı. ABD bayrağının dalgalandığı Pentagon tankları Rusya sınırında gövde gösteri

ABD Rusya sınırında gövde gösterisi yaptı

ntv.com.tr’nin haberine göre; Eski Doğu Bloku ülkelerinden Estonya Bağımsızlık Günü’nü kutluyor. Estonya’nın Bağımsızlık Günü kutlamalarına dünya medyasının ilgi göstermesinin nedeni ise ABD tanklarının Rus topraklarına sadece birkaç yüz metre mesafede yürümesi oldu.

ABD Ordusu İkinci Süvari Alayı’nda görevli askerler, Estonya askeri birlikleriyle birlikte Narva kentinde düzenlenen askeri törene katıldı. ABD bayraklarının dalgalandığı tanklar, Rusya topraklarını sadece bir nehirle ayıran Narva sokaklarında yürüdü.

Estonya Bağımsızlık Günü dolayısıyla düzenlenen askeri törende, ABD askerleri de halkı selamladı.

Ukrayna’daki krizin devam ettiği bir dönemde, ABD tanklarının Rusya sınırına yakın bir noktada yürümesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından bir provokasyon olarak algılanabilir.

Eski Doğu Bloku ülkelerinden Estonya, 2004 yılında NATO’ya üye oldu. Rusya, NATO’nun doğuya doğru genişlemesini kendisi için bir tehdit olarak görüyor.

Son olarak Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ülkesinin NATO’ya alınması için girişimlerde bulundu. Ancak Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ukrayna’nın NATO’ya üye yapılmayacağını açık bir dille dile getirdi.

Hollande’ın bu açıklaması sonrası Rusya ile yapılan görüşmeler sonrasında Ukrayna’daki krizi aşmak için ateşkes yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X