ABD sınıra asker yığıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz aylarda, “Venezuela lideri Maduro meşru değildir, onun yerine muhalif siyasetçi Guaido’yu tanıyoruz” açıklamasının ardından Venezuela’da sular durulmuyor… 

ABD sınıra asker yığıyor

Rusya, Washington yönetiminin Venezuela sınırına özel askeri birlikler ve ekipmanlar yığmaya başladığını açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova açıklamasında ayrıca, “ABD ve NATO müttefikleri Venezuelalı muhalifleri silahlandırmanın yollarını bulmak için görüş içerisinde” ifadelerini kullandı.

Sözcü Zaharova Venezuela’daki gelişmelerde kritik bir noktaya gelindiğini ve 23 Şubat’ta büyük ve tehlikeli bir provokasyonun  planlandığını belirtti. Zaharova, “Sözde insani yardım konvoyunun Washington’un yönetiminde Venezuela sınırını geçmesi üzerine kurulu bu provokasyon, karşıt gruplar arasında çatışmalara yol açmaya gebe. Bu, ülkenin meşru liderini koltuktan indirmeye dönük güç kullanımı için elverişli bir bahane de oluşturuyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X