ABD: Yunanistan’a yatırım zamanı geldi

ABD Ordusu Yunanistan’ın Meriç bölgesinde bulunan Dedeağaç (Alexandroupoli) limanına 2 milyon 300 bin Eurol’uk yatırım yapmaya hazırlanıyor.

ABD: Yunanistan’a yatırım zamanı geldi

Yunan Ethnos gazetesinin haberine göre batan “Olga” tarak dubasının denizin dibinden çıkartılması çalışmalarına Amerikan ordusu 2,3 milyon Euro harcayacak. 

ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Selanik’te düzenlenen “Güneydoğu Avrupa Enerji Forumu”nda yaptığı konuşmada “bu yatırım sayesinde gemilerin Dedeağaç limanına erişiminin daha da kolaylaşacağını ve bölgedeki deniz ticaretinin güçleneceğini” ifade etti.

ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

Yunanistan’a yatırım yapma zamanının geldiğine inandığını dile getiren Amerikan Büyükelçi “Yunanistan’ın enerji geleceğinde Amerikan yatırımları önemli rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.

Yunanistan, İsrail, Kıbrıs ve ABD’nin bir “Enerji Birliği” oluşturabileceğini de söyleyen Büyükelçi Pyatt “bu, işbirliğine ve ortak ilgi alanındaki projelere, altyapılara, ağlara ve depolama tesislerine yatırım yaparak sağlanabilir” dedi.
ABD Büyükelçisi Yunanistan’ın güneydoğu Avrupa’da önemi gittikçe artan bir enerji merkezi olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X