ABD’de 12 kişiyi öldüren saldırganın kimliği şoke etti

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki bir barda silahlı saldırı meydana geldi.

ABD’de 12 kişiyi öldüren saldırganın kimliği şoke etti

30 el silah sesinin duyulduğu saldırıda 12 kişi yaşamını yitirdi. Saldırgan da içeride ölü bulundu. Saldırı esnasında barda 200’den fazla insan vardı.

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki “Borderline Bar & Grill In Thousand Oaks” isimli barda silahlı saldırı meydana geldi.

Yerel saat ile 23.20’de meydana gelen saldırı neticesinde 12 kişi yaşamını yitirdi. ABD’li yetkililer saldırgan da içeride ölü bulunduğunu açıkladı. Saldırı esnasında barda 200’den faz insan bulunuyordu.

SALDIRIDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ HEDEF ALINDI

Saldırının gerçekleştiği barda o akşam üniversite öğrencilerine özel bir etkinlik düzenleniyordu.

Polis yaptığı açıklamada, saldırganın 28 yaşındaki Ian David Long olduğunun belirlendiğini belirtti.

Polis, eski bir deniz piyadesi olan 28 yaşındaki Ian David Long’un, silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra intihar ettiğini açıkladı.

Glock marka 45 kalibrelik silah kullandığı belirlenen Long’un, namludaki ile birlikte 11 mermi kapasitesine sahip silahın namlusuna ek yaparak mermi alma kapasitesini artırdığı da belirlendi.

Borderline Bar’da en az 200 kişinin olduğu sırada ölüm saçan Long, Savunma Bakanlığı kayıtlarına göre, Ağustos 2008 ile Mart 2013 arasında ABD donammasında aktif olarak görev yaptı.

abd2.jpg

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X