ABD’de olumsuz hava şartları 7 can aldı

ABD’de olumsuz hava koşulları nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti, 199 kişi yaralandı.

ABD’de olumsuz hava şartları 7 can aldı

ABD’de olumsuz hava şartları, 7 kişinin ölmesine, 199 kişinin yaralanmasına neden oldu. 

Ohio’dan güneye ilerleyen soğuk hava dalgası birçok bölgede kar fırtınasına neden olurken, fırtına sonucunda 7 kişi hayatını kaybetti. Olumsuz hava koşulları yüzünden 148’i Omaha’da olmak üzere 199 kişi yaralandı.

ABD’nin güneybatısına kadar uzanan soğuk ve yağışlı hava dalgası Kaliforniya’nın güneyinde de etkisini gösterdi. Özellikle eyaletin önde gelen plajları dahil bazı bölgelerde kar yağışı görüldü. Pacific Coast otoyolu, heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Dallas’taki Fort Worth Uluslararası Havalimanı’nda 600 uçuş iptali gerçekleşti. Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı’nda ise iptal edilen uçuş sayısı 400 oldu. Chicago Midway’de 60 uçuş iptalinin yaşanmasına neden olan olumsuz hava şartları sonucunda Ohio’da da yüzlerce okul tatil edildi.

Ülkenin birçok yerinde yüzlerce trafik kazası meydana gelirken, Batı Virginia’nın bazı yerlerindeki sel baskınları sonucunda bölgede yaşayanlar tahliye edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X