ABD’de S-300 bulundu

ABD’de bir askeri poligonda S-300 hava savunma sistemlerine ait olduğu iddia edilen bataryaların fotoğrafı sosyal medyaya yansıdı. 

ABD’de S-300 bulundu

Bu fotoğraf, ‘ABD Rusya’nıı silahını nasıl edindi?’ tartışmaları başlattı. Resmi bir doğrulama ya da yalanlama gelmezken, S-300 füze savunma sistemi ile ilgili haberi değerlendiren Rus askeri uzman İgor Korotçenko, söz konusu sistemlerin oraya Ukrayna’dan gelmiş olabileceğini belirtti.

Korotçenko, “S-300’lerin ABD’ye Ukrayna’dan geldiğini tahmin ediyorum. (Pyotr) Poroşenko’nun başkanlık döneminde Ukrayna tarafının, iki ülkenin savunma bakanlıkları arasına imzalanan gizli işbirliği programı çerçevesinde Amerikan askerlerine Sovyet askeri araçlarına erişim imkanı sağladığı biliniyor, bu silahların arasında S-300’ler de yer alıyor. Belki de bu anlaşma kapsamında, eski Sovyet hava savunma sistemi S-300’ün ABD Hava Kuvvetleri personeli tarafından incelenmesi ve bu sistemlere karşı koyma yöntemlerinin geliştirilmesi için ABD’ye teslim edilmesi ile ilgili kontrat imzalanmış olabilir” diye konuştu.

3804976-abd_s_300-sb__56151.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X