ABD’de Türk lojistik merkezi olmalı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, dünyanın önemli pazarlarında Türk lojistik merkezlerinin kurulması gerektiğini belirtti.

ABD’de Türk lojistik merkezi olmalı

Türkiye milli katılımı ilk kez bu yıl İTO tarafından gerçekleştirilen The Hotel Show Dubai Fuarı’nı ziyaret eden Avdagiç, fuar kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tahran ve Chicago Türk Ticaret Merkezi’nin kapanmasına ilişkin bir soru üzerine, ticaret merkezleri yerine lojistik merkezlerine ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Avdagiç, ‘’Mesela, Türkiye’de en büyük fayans üreticisi olan bir holdingin üst yöneticisine (CEO) Amerika’daki iş fırsatını sordum. ‘Sadece karo pazarında 600 bin dolarlık bir fırsat bulunduğunu ancak fayansı direkt orada satıyor olmaları gerektiğini’ söyledi. O müşteri, 4 ay sonra Türkiye’den fayans gelecek diye beklemiyor. Bizim ABD’de Türk lojistik merkezine ihtiyacımız var. Çünkü bir Amerikalı mağazaya gittiğinde o anda varsa alıyor, yoksa almıyor. Yurt dışındaki çalışmalarımızın, Türk Ticaret Merkezi’nden Türk lojistik merkezine doğru evrilmesi gerekiyor” dedi.

3 PAZARDA AÇIK VERİYORUZ

Türkiye’nin ticaret açığı verdiği 3 önemli pazar olduğuna dikkati çeken Avdagiç, bunların Çin, Kore ve Japonya olduğunu dile getirdi. Söz konusu üç pazarın da kendi özelinde dikkate alınması gerektiğini anlatan Avdagiç, ‘’Çin’e sadece kiraz, zeytinyağı, sabun satarak ticaret açığını kapatamayız. Mutlaka başka konseptler geliştirmemiz lazım… ABD-Çin ticaret savaşında ortaya çıkan fırsatları günbegün dinamik şekilde takip etmeliyiz. Bunları değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X