ABD`den Bağdadi açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, ABD’nin öncülüğünde koalisyon güçlerinin geçtiğimiz Cuma günü Irak’ta, Musul kenti yakınlarında, IŞİD konvoyuna gerçekleştirdikleri saldırıda ağır yaralandığı yada öldüğü haberleri çıkan Ebu Bekir El-Bağdadi’nin

ABD`den Bağdadi açıklaması
Psaki, başkent Washington DC’de düzenlediği günlük basın toplantısında, bir gazetecinin ‘‘Cuma günü, Musul çevresine düzenlenen bir dizi hava saldırısında, daha doğrulanmamış olsa da, IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin yaralandığı yada öldüğü haberleri çıktı. Bunu güncelleyecek bir bilginiz var m’’ sorusuna verdiği yanıtta, ‘‘Pek yok, ama olanları aktarayım. Bilgiler geldikçe de sizle paylaşacağız. Bildiğiniz gibi bu tür şeyleri koalisyon ortaklarımız ve istihbarat birimlerimizle değerlendiririz. Koalisyon uçakları 7 Kasım’da, IŞİD liderlerinin Musul çevresinde toplanacağı bilgisi üzerine, oradaki 10 silahlı aracı da içeren konvoya hava saldırıları düzenlendi. Bağdadi’nin o konvoyda olup olmadığını teyit edemiyoruz. IŞİD terör örgütünü hedef almayı sürdürüyoruz, ancak şimdilik bu konuda daha fazla bilgimiz yok’’ dedi.
 
HAMANEY’E KINAMA
 
Jen Psaki, İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in Twitter hesabından İsrail’i yok etme içerikli paylaşımla ilgili bir soruya da ‘‘Bu söylemler saldırgan ve kınanmaya değer’’ diye yanıt verdi Hamaney’in Twitter hesabından İsrail’i yok etmeye yönelik paylaşımları kınadıklarını söyledi. Psaki, ‘‘ Twitter’da dini liderle bağlantılı bir hesaptan İsrail’le ilgili yapılan nefret söylemlerini sertçe kınıyoruz. Bu söylemler saldırgan ve kınanmaya değer, tüm uluslararası toplum böyle bir söylemi kınamalıdır. Bu söylem ne yazık ki yeni olmadığı gibi bölgesel güvenliğe de yardımcı değil’’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X