ABD’den itiraf: Kaybedeceğiz!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD’nin Avrupa’daki birliklerinin 2025’e doğru Rusya’ya karşı askeri üstünlüğünü kaybedebileceğini duyurdu.

ABD’den itiraf: Kaybedeceğiz!

NATO’nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, Rusya’nın ordusunda devam eden modernizasyonun hızına dikkat çekti. Scaparrotti, “Rus askerlerin gerçekleştirdikleri modernizasyonun hızına bakılırsa biz, silahlı kuvvetlerimizin yenileme temposunu düşürmeyi göze alamayız. Aksi halde onlar 2025’e kadar ordumuzun egemenliğine neredeyse bütün alanlarda meydan okuyacaklar” diye konuştu.

6,5 MİLYAR DOLAR GEREKİYOR

 Defence One, Pentagon Avrupa Kuvvetler Komutanlığı’nın (EUCOM) Rusya’yı askeri açıdan caydırmaya yönelik ‘Avrupa Caydırıcılık İnisiyatifini’ finanse etmek için geçen yılın 2 kat fazlası olan 6.5 milyar dolar talep ettiğini, bu paraların ‘hava, kara ve deniz kuvvetlerinin savaşa hazır olma düzeyinin’ yükseltilmesi için harcanmasının planlandığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X