ABD’den ortak harekat açıklaması

ABD Avrupa Komutanlığı, ‘Sınırdaki müşterek harekat merkezi için çabalar devam edecek’ açıklamasında bulundu.

ABD’den ortak harekat açıklaması

ABD Avrupa Komutanlığı tarafından paylaşılan metinde şu ifadelere yer verildi:

‘ABD Avrupa Komutanlığı Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen M. Twitty Şanlıurfa’da ABD – Türkiye müşterek harekat merkezi kurma çabalarını ilerletmek için bu hafta Türkiye’ye bir ziyarette bulundu. Devam eden müzakereler, geçtiğimiz hafta Ankara’da düzenlenen ve Türkiye’nin güvenlik endişeleri, DEAŞ’ın yeniden birleşmesini önlemek için Suriye’nin kuzeydoğusunda güvenliği sağlama ve Koalisyon ve ortaklarımızın DEAŞ’ın tamamen bozguna uğratma başarısına odaklanmasını sağlama konularına değinen askeri görüşmelerin hemen ardından gerçekleştirildi. Müşterek harekat merkezi bu çaba için planlama ve bilgi vermeyi sürdürecektir.

TÜRKİYE GÜVENİLİR MÜTTEFİK…

Türk askeri yetkilileri ile ziyareti süresince Stephen M. Twitty, Türkiye’nin eskiden beri süregelen bir partner ve güvenilir NATO müttefiki olduğunun altını çizmiştir. Twitty ayrıca güçlü askeri ilişkilerin önemini vurgulamış ve ABD’nin, müşterek harekat merkezinin başarılı şekilde hayat geçirilmesi için Ankara’da verilen taahhütlere olan bağlılığını ifade etmiştir.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X