ABD’den Rusya’ya açık tehdit!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın ABD ve NATO’nun Rusya’nın ‘somut adımlarına güvenlik taleplerine aynı şekilde somut yanıtlar beklediğini’ söyledi. ABD Dışişleri Bakanı ise Moskova’yı açıkça tehdit.

ABD’den Rusya’ya açık tehdit!

Rusya’nın üst düzey diplomatik yıllık basın toplantısında konuşan Lavrov, Moskova’nın ABD’ye haftaya kadar süre tanıdığını, hangi tekliflerin anlamlı olduğunu, hangilerinin ise bir açıklama getirmediğini duymak istediğini ve önemli olanın her şeyin yazılı olması olduğunu vurguladı.

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Batı’nın Moskova’nın tekliflerine ve karşı tekliflerine tek tek yanıt alması durumunda bir karar alabileceğini belirtti ve şunu ekledi: “Bizim en büyük endişemiz, Batı’nın Ukrayna’ya silah ve askeri uzman gönderiyor olması.”

‘NATO BİZE KARŞI ÇALIŞIYOR’

Rus Bakan ayrıca, hiçbir zaman Ukrayna’ya saldıracaklarını söylemediklerini ve somut adımlar beklediklerini kaydederek ‘NATO’nun son dönem Rusya aleyhine çalışmasından’ şikayet etti.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile görüşen Lavrov, Blinken’ın kendisine görüşmeden memnun kaldığını söylediğini iletti.

Blinken tansiyonun düşmesini umduğunu belirtirken, Rus Bakan da Blinken ile yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini, önümüzdeki dönemde de görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

BLINKEN: SERT BİR TEPKİYLE KARŞILAŞIRSINIZ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da ülkesinin bu görüşmelerin bir noktası olmasını beklemediğini belirterek, “Önerilerimiz son derece somut ve aynı şekilde somut yanıtlar bekliyoruz” dedi.

Blinken ise Lavrov’u “Rusya bir işgale kalkışırsa ortak, hızlı ve sert bir tepkiyle karşı kalır” sözleriyle uyardı.

Milliyet

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X