ABD’den SDG’ye tarafını seç mesajı

Amerikan yönetiminden, Suriye’nin kuzeyinde DEAŞ’a karşı savaşan SDG’ye, Esad yönetimi ve Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri arasında tercih yapmaları gerektiği mesajı geldi. Amerikalı komutan, “SDG’nin Esad’la ya da Rusya’yla anlaşması halinde askeri

ABD’den SDG’ye tarafını seç mesajı

Açıklama, Irak ve Suriye’de DEAŞ’a karşı savaşan koalisyonun Amerikalı komutanı Paul Lacamera’dan geldi. Lacamera, ana unsurunu PKK’nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu SDG için “Bizim ortağımız olarak kaldıkları sürece eğitmeye ve silahlandırmaya devam edeceğiz” dedi. 

Amerikalı komutan, Amerikan yasalarının Rusya ile Esad’ın ordusu ile işbirliğini yasakladığını belirtti. Lacamera, “SDG, bizim ilişki kurmadığımız Şam yönetimine ya da Ruslara giderse ilişkimiz kesilir, artık onlarla ortak olmayız” dedi. 

Suriyeli Kürtlerin, özerlik talebiyle Esad yönetimiyle görüştüğü biliniyor. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, dün Şam’da yaptığı konuşmada isim vermeden SDG’ye seslendi. Esad, “Amerikalılar sizi korumayacak, sizi ancak devletiniz korur” mesajı verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X