ABD’den Türkiye’ye rahip Brunson çağrısı: Çok gecikti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan rahip Andrew Brunson hakkında ”Bir an önce yurduna dönmesini istiyoruz. Zaten bu çok gecikti.” dedi.

ABD’den Türkiye’ye rahip Brunson çağrısı: Çok gecikti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Amerikalı rahip Andrew Brunson ile ilgili açıklamada bulundu. Nauert, “Rahip Brunson’un bir an önce yurduna dönmesini istiyoruz. Zaten bu çok gecikti” dedi.

”ZATEN BU ÇOK GECİKTİ”

Nauert, Başkent Washington’da düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin kendisine yönelttiği Türkiye’den gelen haberlerde rahip Brunson’un Ekim ayı ortalarında serbest bırakılabileceği söyleniyor. Sizin bu konuda herhangi bir bilginiz var mı sorusuna verdiği yanıtta, ”Bunu doğrulayamam. Ancak biz kesinlikle rahip Brunson’un bir an önce yurduna dönmesini istiyoruz. Zaten bu çok gecikti.” dedi.

”TÜRKİYE İLE YAKIN TEMAS İÇİNDEYİZ”

Rahip Brunson’un 12 Ekimde bir duruşması olduğunu ve en son bir buçuk hafta önce konsolosluk yetkilileri aracılığıyla kendisine ulaştıklarını anımsatan Nauert, ”Türk hükümeti ile bu konuda yakın temas kurmayı sürdüreceğiz. Ancak bunun ötesindeki herhangi bir bilgi için sizi dava avukatına yönlendirmek zorundayım.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X