ABD’den Türkiye’ye ‘Maduro’ tehdidi

ABD Başkanı Trump’ın Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams, Nicolas Maduro’ya destek veren Türkiye’yi yaptırımla tehdit etti.

ABD’den Türkiye’ye ‘Maduro’ tehdidi

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan  Abrams, ‘Türkiye’nin Maduro’ya verdiği destek Amerika’nın politikasına ters ve bu politika yardımcı olmuyor. Türkiye’nin bu desteği verme yöntemlerine ABD Maliye Bakanlığı yaptırımları bağlamında bakmayı sürdüreceğiz’dedi. 

BİR TEHDİT DE POMPEO’DAN

ABD’nin Houston kentinde düzenlenen CERA Enerji Haftası Konferansı programında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da üstü kapalı bir şekilde Türkiye’yi uyardı. 

İran yaptırımlarıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Pompeo, İran’ın ham petrol ihracatını sıfıra indirmek için çalıştıklarını belirtti. Pompeo, “Piyasa koşullarının izin vereceği en kısa zaman içerisinde İran’ın ham petrol ihracatını sıfıra indirmek konusunda kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Pompeo’nun tehditvari sözleri en çok Türkiye, Çin, Hindistan ve Güney Kore’yi ilgilendiriyor. Zira İran’dan en çok petrol ithal eden ülkeler sırasıyla Çin, Hindistan, Güney Kore ve Türkiye olarak öne çıkıyor.

Türkiye 2017 verilerine göre İran’dan ayda ortalama 957 bin ton ham petrol ithal etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X