ABD’den YPG’ye silah sevkiyatına devam

Türkiye’nin, sert tepkilerine rağmen, ABD, YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) 250 TIR dolusu silah gönderdi.

ABD’den YPG’ye silah sevkiyatına devam

Pentagon, şimdiye kadar DSG’ye 4 bin 700 TIR ağır silah ve zırhlı araç gönderdi.

ABD DEAŞ bahanesiyle NATO anlaşmasına aykırı olarak  Türkiye’de kanlı saldırılar düzenleyen bölücü terör örgütü PKK/YPG’ye ağır silah sevkiyatını sürdürüyor. 

Son olarak, Deyr ez Zor kentinin doğusunda yer alan Suriye – Irak sınırındaki Hejin kentinin DEAŞ’tan alınması operasyonu kapsamında Demokratik Suriye Güçleri’ne ağır silahlar ile zırhlı araçlar gönderdi. 3 bine yakın DEAŞ militanının saklandığı Hejin kenti, Suriye’de DEAŞ’ın elinde kalan son bölge olması bakımından büyük önem taşıyor.
Sputnik’e konuşan DSG Sözcüsü Kino Gabriel, ABD ve koalisyon güçlerinin DEAŞ ile mücadele kapsamında kendilerine silah desteğinde bulunduğunu söyledi.

DAHA ÇOK SİLAH İSTİYORUZ

YPG’nin içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’nden bir yetkili ABD’nin Hejin operasyonu nedeniyle önceki gün kendilerine zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdiğini belirterek, ‘ABD, Hejin operasyonu nedeniyle bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. 250 TIR’la silah ve zırhlı araçlar gönderdi. Bize gönderilen silahlar içerisinde otomatik makineli tüfekler, havan topları ve diğer hafif silahlar var.

Silahlar ve zırhlı Hummer araçlar Kuzey Irak’tan kara yoluyla Semelka Sınır Kapısından sokuldu. Oradan da Deyr er Zor kentinin doğusunda IŞİD’den temizlediğimiz bölgelere bırakıldı. Hejin operasyonu için daha çok silahlara ihtiyacımız var.

Çünkü Hejin bölgesi IŞİD’in elindeki son bölge ve bundan kaynaklı olarak IŞİD çok direnecek. Bizim de IŞİD terörünü bitirmemiz için daha çok ağır silahlara ve zırhlı araçlara ihtiyacımız var’ diye konuştu

ABD, şimdiye kadar DSG’ye 4 bin 700 TIR ağır silah ve zırhlı araç gönderdi. Ankara ise, DSG’ye silah verilmesine sert bir şekilde karşı çıkıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X