ABD’den YPG’ye yeni sevkiyat

ABD’nin, Suriye’de Fırat Nehri’nin doğusundaki YPG/PKK’ya askeri ve lojistik sevkiyatları devam ediyor. Son olarak  Suriye’nin kuzey sınırındaki Semelka Sınır Kapısı’ndan yaklaşık 60 TIR’lık askeri mühimat dolu bir konvoyun giriş yaptığı bildirildi.

ABD’den YPG’ye yeni sevkiyat

ABD, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’nin kontrolündeki bölgede yer alan üssüne, Irak’tan 60 civarı tırla abkeri yardım gönderdi.

TIR’larda Hummer marka dört çeker araçlar, yakıt tankerleri, iş makineleri ve jeneratörler olduğu görüldü. Kaynaklar, son bir ayda Harab Işk’a 450 civarında TIR’ın girdiğini bildirdi. ABD, 10 Ağustos’ta da TIR’la askeri zırh, prefabrik yapı ve iş makineleri taşımıştı.

İDLİB ATEŞ ALTINDA

Öte yandan İdlib’e yönelik Suriye ordusunun ve Rusya’nın bombardımanı şiddetlendi. Hastane ve okulların da hedef alındığı, onlarca sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Bu arada Rusya’nın İdlib’de devam eden saldırılarıyla ilgili Moskova’dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov İdlib’de Hayat Tahrir El Şam militanlarını vurmaya devam edeceklerini söyledi. Lavrov, ‘Bu eylemlerimiz durmayacak, çünkü İdlib’deki antlaşma teröristlerle ateşkesi kapsamıyor’ dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘Türk müttefiklerimizle birlikte bu teröristlerin düşmanca tavırlarına karşılık vereceğiz. Eğer bu bölgeden saldırılar devam ederse, sert bir şekilde karşılık veririz’ diye konuştu. 

ESAD’LA ORTAK HAREKET

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov eskiden İdlib’in yüzde 50’sini kontrol eden terör örgütlerinin kontrollerini bölgenin yüzde 90’ına genişlettiklerini savundu. Lavrov, Rus askerlerinin Suriye ordusu ile birlikte hareket ettiğini de belirtti. İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 9 Numaralı Gözlem Noktası’na intikal etmekte olan Türk askeri konvoyuna düzenlenen hava saldırısında 3 sivil hayatını kaybederken, 12 sivil de yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X