ABD’den YPG’ye yeni sevkiyat

ABD, Irak’tan Suriye’de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgeye askeri ve lojistik destek sağlamaya devem ediyor.

ABD’den YPG’ye yeni sevkiyat

ABD güçleri, bu kapsamda son olarak önceki gece Suriye’nin kuzeyine çok sayıda askeri araçtan oluşan konvoyla silah ve tank sevkiyatı yaptığı bildirildi. Geç saatlerde ABD’ye ait silah ve mühimmat konvoyu 1 milyona yakın nüfusun olduğu Cizir’in Rimelan bölgesine geçtiği belirtildi. Suriye’de petrolün yüzde 60’ı Rimelan bölgesinde bulunuyor.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), ABD’nin 60 araçlık bir konvoyla Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki bölgelere silah, tank ve mühimmat taşıdığını açıkladı. Ayrıca son iki gün içerisinde ABD’nin Dirbesiye’de yeni bir askeri üs kurmak için mühimmat sevkiyatı yaptığı belirtildi. Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik son askeri operasyonlarla birlikte ABD bazı bölgelerden askeri güçlerini geri çekmiş, yerlerini Rus kuvvetleri almıştı. Daha sonra alınan kararla ABD askerlerinin petrol bölgelerini korumak için sevkiyatta bulunacağı açıklanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X