ABD’li firmalardan Türkiye’ye milyonlarca dolarlı yatırım kararı

Türk-Amerikan İş Adamları Derneği (TABA-AmCham) Başkanı Ali Osman Akat, ‘Duyumunu aldığım ve bildiğim en az 15 tane holding seviyesinde yüz milyarlarca dolar yatırım yapacak ABD firması var” dedi.

ABD’li firmalardan Türkiye’ye milyonlarca dolarlı yatırım kararı

Akat, ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson’ın serbest bırakılması sonrası Türkiye-ABD ticari ilişkilerinin yönüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İki ülke ticari ilişkilerinde geçmişte ciddi bir ivme bulunduğunu hatırlatan Akat, şu an Türkiye’de çok sayıda yatırımcı Amerikan firması olduğunu dile getirdi.

Mevcut yatırımcı firmaların Türk pazarı içinde imalatçı iç pazara yönelik, hem de ihracatçı olduğuna dikkati çeken Akat, ‘’Bu firmalar ve yeni gelecek olan yatırımcılar vize krizi ile başlayan dönemde ne yapacaklarını bilmez şekilde ABD hükümetinden bir gecede yeni bir yaptırım, Türkiye’den bir gecede yeni bir yaptırım korkusuyla tamamen yeni yatırımlara kapalı şekilde beklediler.

Bu bekleme sıkı şekilde devam etti. Şu an benim gördüğüm davayla da ilişkili olarak, bu firmalar bu andan sonra Türkiye’de ciddi yatırımlarına devam edecekler” diye konuştu.

TÜRKİYE İYİ BİR KAPI

Amerikan firmalarının Avrupa ve Çin ile olan ilişkilerinin ABD’deki politik bakış nedeniyle zor duruma düştüğüne dikkati çeken Akta, şunları kaydetti: ‘’Türkiye’de onlar için iyi bir liman, iyi bir kapı. Hem buranın pazarına hükmetmek hem de buradan birçok ülkeye mal verebilmek için Türkiye iyi bir üs.

Bu üssü, şu an hazırda Türkiye’de bulunan ABD firmaları yeni yatırımları ile daha iyi şekilde kullanacak. Ayrıca, duyumunu aldığım ve bildiğim en az 15 tane holding seviyesinde yüz milyarlarca dolar yatırım yapacak ABD firması, bir kısım yatırım kararlarını, ki her bir firmanın minimum 100 milyon dolar üzeri, Türkiye’ye aktaracaklar. Son çeyrekte atılımlar başlayacak. Artık bekleme süresi bitti, iş yapma süresi geldi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X