ABD’li senatörden ‘Ermeni’ çıkışı

Demokrat Parti Kaliforniya temsilcisi Ted Lieu, Türkiye’nin Suriye’deki ABD askerlerini tehdidine karşılık olarak, ABD’nin Ermeni soykırımını tanıyan bir yasa tasarısını onaylaması çağrısında bulundu. 

ABD’li senatörden ‘Ermeni’ çıkışı

Türkiye’nin Kuzey Suriye’deki Afrin operasyonu nedeniyle ağır bir şekilde eleştirildiği, Suriye konusunun görüşüldüğü Kongre alt komite oturumu sırasında konuşan Lieu, “Hepimiz Ermeni soykırımının vuku bulduğunu anlamalıyız, bu tarihi bir gerçek ve bu tasarının onaylanmamasının tek nedeni, Türkiye ile ilişkileri korumak istememizdir. Bu tasarıyı onaylamanın ve Türkiye’ye, ‘hey! bak, bize karşı bu eylemlere girişeceksen, sana gerçeği anlatacağız ve sevmeyeceğin bir şeyler yapacağız’ demenin tam zamanı”diye konuştu.

Benzer eleştiriler oturumu yöneten Ileana Ros-Lehtinen de geldi.  Ros-Lehtinen, “Herkesin bildiği gibi, sınırları boyunca yıllardır yabancı savaşçı, para ve silah akışını engellemede başarısız olan NATO müttefikimiz Türkiye, şimdi de ABD’nin DEAŞ’a karşı savaşında hayati öneme sahip olan Suriye’nin kuzeyindeki ABD destekli Kürt ve Arap güçlere karşı bir askeri harekata girişti” dedi. 

Bir diğer Kongre üyesi David Cicilline da, ‘Zeytin Dalı’ harekatını, “Afrin’deki Kürt halkına yönelik yürütülen vahşi bir saldırı” olarak nitelendirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X