ABD’nin S-400 korkusu sürüyor

Washington, ülke savunmasından dolayı Rusya ile S-400 anlaşması imzalayan Türkiye’yi kararından caydırmak için farklı seçenekler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

ABD’nin S-400 korkusu sürüyor

Son olarak ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Eric Pahon, Kongre ile Türkiye’ye Rus S-400 füze savunma sistemine alternatif olarak ne sunabileceklerini görüştüklerini söyledi. Rus Sputnik’e konuşan Pahon, ‘Kongre’ye 9 Kasım’da Türkiye’yle işbirliğine ilişkin raporumuzu teslim ettik. Raporda Türkiye ile ilişkilerimize her yönüyle bakılması gerektiği belirtiliyor. Türkiye ile S-400’e alternatifler konusunda diplomatik görüşmeler yapıyoruz.

Kongre ile S-400’e alternatif bulmaları için yardım ediyoruz’ dedi.Pahon, Türkiye’ye Rus savunma sistemlerinin satın almasının ikili ilişkiler için ciddi sonuçları olacağını hatırlattıklarını da vurguladı ve ‘S-400 satın alınması birçok sonucu beraberinde getirebilir’ şeklinde konuştu. ABD, S-400 satın alırsa Türkiye’ye F-35’leri teslim etmeyeceklerini belirtmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X