ABD’ye koşullu diyalog çağrısı

Tahran ve Washington arasındaki gerginliğin yeniden tırmandığı bir dönemde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önceki akşam İran televizyonlarından canlı yayınlanan konuşmasında ABD’ye diyalog çağrısında bulundu.

ABD’ye koşullu diyalog çağrısı

‘Biz her zaman görüşmeye inandık’ ifadesini kullanan Ruhani, belirli koşullar altında ABD ile masaya oturabileceklerini söyledi. Ruhani, ABD yönetiminin ekonomik yaptırımları kaldırması ve çekildiği nükleer anlaşmaya geri dönmesi halinde Washington’la hemen görüşebileceklerini dile getirdi.

Ruhani bu açıklamayı yaparken İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomi ve Sosyal İşler Konseyi toplantısına katılmak üzere dün New York’a gitti. Zarif’in BM’nin Eylül ayındaki Genel Kurul oturumuna hazırlık amacıyla yapılacak toplantı sırasında Tahran ve Washington’ın yakınlaşması için girişimlerde de bulunacağı iddia edildi.

 Bu arada Zarif’e verilen ABD’ye giriş vizesinin kısıtlı olduğu ve sadece Birleşmiş Milletler merkezi ve İran heyetinin konakladığı bölge için geçerli olduğu belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X