Abur cubur yedi kör ve sağır oldu

İngiltere’de 17 yaşındaki bir genç erkek, yaklaşık son 10 yıldır ‘abur cubur yemekten’ kör ve sağır oldu. Doktorları, gözlerinde, ‘kör’ olarak kayda geçecek seviyede hasar oluştuğunu açıkladı.

Abur cubur yedi kör ve sağır oldu

Britanya’nın Bristol kentinde yaşayan 17 yaşındaki lise öğrencisinde, uzun süredir sadece patates kızartması, cips ve beyaz ekmekle beslendiği için telafi edilemeyecek ölçütte görme kaybı oluştu. 

Doktorlar, iç hastalıklarını derledikleri raporda yer verdikleri vakada, gencin patates cipsi, patates kızartması, beyaz ekmek ve işlenmiş et ağırlıklı beslenmesi sonucu, 15 yaşından itibaren görme ve işitme kaybı yaşamaya başladığını yazdı. İki yıl boyunca giderek kötüleşen işitme ve görme yetileri, 17 yaşına geldiğinde tamamen kayboldu.

BİLİMSİL DERGİDE YAYINLANDI

Adı açıklanmayan gencin tedavisini yapan Bristol Üniversitesi Ulusal Sağlık Hizmetleri’nde görevli Dr. Denize Atan, gencin beslenme alışkanlığıyla ilgili ‘Her gün mahallesindeki balıkçıdan yalnızca patates kızartması yiyor, cips atıştırıyor, beyaz ekmek ve işlenmiş domuz salamı ile sosis atıştırıyordu’ dedi.

Doktorlar, anne-babaları çocuklarına dengeli besleme sağlama konusunda uyarırken öğrencinin sağlık durumu ‘Annals of Internal Medicine’ adlı bilimsel yayın organında makale konusu oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X