Aç karnına suyunu için! Mucizeye sahit olun

Yüksek oranda C ve K vitamini içeren bamya suyunun, kilo vermeye yardımcı olmasından şeker hastalığı ile mücadeleye kadar pek çok hastalığa şifa olmaktadır.

Aç karnına suyunu için! Mucizeye sahit olun

Bamya, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar, böylelikle kalp hastalığı riskini azaltır ve sindirim sistemini iyileştirir, ülseri önler. İçeriğindeki C vitamini bağışıklığı, K vitamini kemikleri güçlendirir. 

Bamyanın sağlığa faydalarından daha fazla yararlanmak için suyunu hazırlayabilirsiniz. Bamya suyu özellikle kilo verme sürecinde ve şeker hastalığının tedavisinde oldukça etkilidir. Bamya suyunu cildiniz için de kullanabilirsiniz.

Bamya suyunu nasıl hazırlayacaksınız?

3-4 adet taze bamyayı dilimleyin. Bir bardak suyun içine koyun ve bardağın ağzını kapatın.

Bamyayı suyun içinde en az 8 saat bekletin. Gece yatmadan suyu hazırlayabilir ve sabah tüketebilirsiniz.

Kahvaltı yapmadan aç karnına, bamya dilimlerini içinden çıkarın ve suyunu için. 

fft16_mf9700310.jpeg

Bamya suyunun faydaları

Şekeri düzenler

Şeker hastalığı vücuttaki diğer organları da etkilediği için yüksek şeker oranı ile mücadele önemlidir. Şeker hastalarının, 15 gün düzenli bamya suyu tüketmesi durumunda yüksek şeker oranını düşürmeleri olasıdır. 15 günün ardından bamya suyu içilmesine ara verilmelidir.

Aynı zamanda, şeker hastalığı böbreklerde de sorunlara yol açar. Bamya suyu, şekeri normal seviyelerde tutarak böbreklerin zarar görmesini engeller. 

Kilo vermeye yardımcı olur

Bamya diyet listelerinde sıklıkla kullanılır. Çünkü, yüksek lif oranı nedeniyle sindirim sistemini uzun süre çalıştırarak tokluk hissi verir. İçerdiği bol miktardaki C vitamini vücuttaki yağların yakılmasına yardımcı olur.

Kalbi korur

Şeker hastalığı tedavi edilmezse kalp için de zararlı hale gelebilir. Yapılan bir araştırmaya göre, bamya tüketen kişilerin tüketmeyen kişilere oranla yüzde 10 daha az kalp rahatsızlığına yakalandığını ortaya koymuştur.

Öksürük ve boğaz ağrılarını geçirir

Bamya suyu solunum yolu rahatsızlıklarını geçirir, öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelir.

Karın ağrısını geçirir

Bamya suyu, karın ağrısı ve ishal sorunları için de idealdir. Lif açısından zengin olan bamyanın suyu içildiğinde bağırsakları düzenler, kabızlığa da iyi gelir.

Cildi nemlendirir

Kuru bir cilde sahipseniz bamya suyunu cildinizi nemlendirmek için kullanabilirsiniz. Düzenli tüketilmesi durumunda kırışıklıkları azaltır, sivilceleri yok eder. 

Anemiyi tedavi eder

Anemi yani kansızlık sorunu yaşıyorsanız, bamya suyu vücudunuzun daha fazla alyuvarlar üretimine yardımcı olur.

Bağışıklığı güçlendirir

Bamya suyu yüksek oranda C vitamini içermesi sebebiyle bağışıklığı güçlendirir.

Kemik erimesini önler

Bamya suyu kemikleri güçlendirir, osteoporoz yani kemik erimesini de engellemeye yardımcı olur. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X