Acemler ve stadyum nefes alacak

Bursa’da trafiğin en çok yoğunlaştığı bölge olan Acemler bir dizi yeni uygulamayla nefes alacak. Bölgede yeni otopark alanları trafik yoğunluğunu azaltırken maç günlerinde stadyuma ulaşım da kolaylaşacak.

Acemler ve stadyum nefes alacak

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde BURBAK Genel Müdürü Hamza Serim’den aldığı son bilgileri okurlarıyla paylaşıyor.

Aydın’ın yazısına göre alınan önlemler hem maç günlerinde Bursaspor taraftarına hem de yolu Acemler’den geçen tüm Bursalılar’a rahat bir nefes aldıracak.

Stadyum otoparkını BURBAK devralıyor

Dün BURBAK Genel Müdürü Hamza Serim ile gelecekte Bursa’nın insan ve araç sirkülasyonunun en fazla olacak noktalarından Acemler’de alınan tedbirleri konuştuk.

Büyükşehir Belediyesi ve BURBAK şimdiden harekete geçmiş. Yapımı süren Ali Osman Devlet Hastanesi inşaatı bitmeden BURBAK kolları sıvamış.

Yakın gelecekte bölge yüzlerce araç kapasiteli otoparklara kavuşacak.

Taraftara müjde

Bu arada bölgedeki Paşa Çiftliği hissedarlarına ait 15 dönümlük alan kiralanarak otoparka dönüştürülecek.

Genel Müdür Serim bu konuda parsel sahipleriyle anlaşma sağlandığını, Hayran Caddesi ile İzmir Yolu arasındaki alan üçgen adanın önümüzdeki günlerde otopark olarak hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi.

Ayrıca, Acemler İstasyonu’ndan inip Hayran Caddesi’ni dolaşarak stadyuma ulaşan taraftara da Büyükşehir Belediyesi’nden bir müjde var.

BURBAK Genel Müdürü Serim, Bursaray’dan inen Bursasporlular açılacak etapla stada kısa yoldan ulaşacaklarını söyledi.

Serim, kiraladıkları mülkün ortasından geçecek yaya yoluyla stada bağlantının kısalacağını belirtti.

Diğer yandan, BURBAK’ın Büyükşehir Belediyesi Stadyumu etrafındaki boş alanları da maç ve müsabaka günleri dışında otopark olarak kullanımı konusunda da Bursaspor ile mutabakata varılmış. Serim, stat çevresi ve kiralanan yeni alanla birlikte 30 dönüme yakın alanda otopark yapılabileceğini kaydetti.

BURBAK’ın atakları bununla da sınırlı değil.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X