Acı haberler peş peşe geldi: 7 şehit

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 asker ve bir korucu şehit düştü, 3 güvenlik görevlisi ve 1 sivil yaralandı. Öte yandan, İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, Van’ın Çaldıran ilçesinde çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu

Acı haberler peş peşe geldi: 7 şehit

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 asker ve bir korucu şehit düştü, 3 güvenlik görevlisi ve 1 sivil yaralandı.

 

Alınan bilgiye göre, teröristler, Dargeçit-Midyat karayolundaki kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu.

 

Saldırıda 2 asker ve 1 korucu şehit oldu, aralarında korucuların da bulunduğu 3 güvenlik görevlisi ve 1 sivil yaralandı.

 

Saldırıda yaralanan 1 asker, 2 korucu ve sivil kadınDargeçit ve Midyat Devlet Hastaneleri’nde tedavi altına alındı.

 

Bölgede teröristlere yönelik operasyon sürüyor.

İHA: VAN’DA 4 ŞEHİT

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, Van’ın Çaldıran ilçesinde çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu. 

Alınan bilgilere göre, ilçedeki Tendürek Dağı eteklerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında dünden beri devam eden çatışmalar şiddetlenerek sürüyor. Dün biri uzman çavuş 4 güvenlik görevlisinin şehit olduğu bölgede yaşanan çatışmalarda bugün de bir teğmen ve 3 uzman çavuş şehit oldu.

Bölgedeki çatışma devam ediyor.

VAN VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA: ‘8 ŞEHİT OLMA İHTİMALİ VAR’

Çaldıran’daki opearasyonlar sırasında yaralanan ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’de tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Van Valisi İbrahim Taşyapan çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bugün aynı bölgede yaşanan çatışmayla ilgili bilgi veren Vali Taşyapan, dün 4 şehidin olduğunu, bu akşam da 8 şehit olma ihtimalinin bulunduğunu, ama rakamları netleştiremedikleri için gerekli açıklamayı yarın paylaşacaklarını söyledi. Vali Taşyapan Tendürek bölgesinde 3 günden bu yana “Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur-3” operasyonunda yürütüldüğünü belirterek şöyle konuştu:

“3 günden bu yana Tendürek Dağı’nda operasyonlarımız sürüyor. Yaralı ve şehitlerimiz var. 12 yaralımız bu anda burada tedavi görüyor. Çok şükür durumları iyi hepsinin de. Doktorlarımız gereken ilgi ve alakayı gösteriyor. Bir şehidimizi uğurladık. Bir şehidimiz şu anda burada. Diğer şehiterimizi de hazırlamaya çalışıyoruz. Operasyon devam ediyor. Terörle mücadelemiz bütün kararlılıkla sürüyor. Asker ve polislerimiz ülkede terör bitene kadar mücadeleye devam edecek. Şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. İnşallah kısa zamanda yaralılarımız sağlıklarına kavuşacaklar. 2 yaralımızın bacaklarında sıkıntı var. Onlarda en kısa zamanda sağlıklarına kavuşacaklar inşallah.”

Çatışmanın devam ettiği için şehit sayısının netleşmediğini de belirten Vali Taşyapan, “Şu anda bir rakam söylemek doğru olmayacak. Yarın gerekli açıklamaları yapacağız. Dün 4 şehidimiz vardı. Bu akşam da 8 şehit olma ihtimali var ama rakamları netleştiremediğimiz için yarın paylaşacağız. Etkisiz hale getirilen teröristler var ama çatışma devam ediyor, o tespitler çatışmanın ardından netleşecek ve gerekli açıklamalar yapılacak.”

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile birlikte yaralıları ziyaret eden Vali Taşyapan, hastanedeki doktorlardan da yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X