Acı ve gurur günü

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 3 yıl önce bugün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde Ankara Gölbaşı’nda şehit düşen komiser yardımcısı Gülşah Güler’in ailesi, gurur duydukları kızlarının hatıralarını odasında yaşatıyor.

Acı ve gurur günü

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan Güler Ailesi, FETÖ mensupları tarafından Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına 15 Temmuz darbe girişimi günü gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen kızlardan geriye kalan eşyaya ‘gözleri gibi’ bakıyor. Gülşah Güler’in kıyafeti, ayakkabıları, fotoğrafları ve çizdiği resimleri odada muhafaza eden aile, günün büyük bölümünü de burada geçiriyor. 

TERÖRİSTLERİN KÖKÜ KAZINSIN…

Anne Emine Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızlarının hatırasını onun için hazırladıkları odada yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Kızına olan özlemini bir nebze de olsa dindirebilmek için zamanını bu odada geçirdiği dile getiren anne Güler, kızının ölümüyle hayattaki her şeyin adeta yarım kaldığını dile getirdi. Güler, hain terör örgütüyle mücadelenin kararlılıkla sürmesini isteyerek, ‘‘Devletimizin FETÖ’cülere karşı kararlılığı bizi çok mutlu etti. Bu teröristlerin kökü kazınsın. Bizim gidecek bir yerimiz yok. Biz vatanımızda kalırız, kaçamayız. Ya ölürüz ya da vatanımızı bekleriz. Vatanımıza bir Gülşah değil, bin Gülşah feda olsun” diye konuştu.

ACI VE GURUR GÜNÜ…

Şehit Gülşah Güler’in kız kardeşi Büşra Güler de her 15 Temmuz’da acı ve gururu aynı anda yaşadıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: ‘‘Ablamı annem gibi görüyordum, o yüzden aslında annemi kaybettim. Bütün günümüz ablamın hatıralarıyla dolu odasında geçiyor. Konuşmasak da onun beni anladığını çok iyi biliyorum. Ayrılık çok zor ama şehit kardeşi olduğum için çok gururlu ve mutluyum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X