Açık kömür madeninde protesto

Almanya’da hükümetin fosil yakıtlarla mücadele politikalarını yetersiz bulan iklim aktivistleri, tartışmalı Garzweiler açık maden ocağına daldı.

Açık kömür madeninde protesto

Polis ülkenin batısında bulunan dev linyit madeninde yürümenin tehlike olduğunu söylese de, eylemciler vazgeçmedi. Polis kordonunu aşan eylemciler, koşarak maden ocağının etrafına dağıldı. Polis yetkilileri, bazı güvenlik görevlilerinin protestocuları durdurmaya çalışırken yaralandığını söyledi.

Almanya iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 2050 yılına dek karbon salınımını sıfıra indirmeyi taahhüt ediyor.
İklim aktivistleri ise, Garzweiler açık linyit maden ocağı gibi işletmelere işaret ederek, atılan adımların yeterli olmadığını belirtiyor .Eylemciler, protesto öncesinde kömür taşınan raylarda oturma eylemi düzenleyerek tren ulaşımını da engelledi. Cuma günü de Aachen şehrinde şu ana kadarki en geniş katılımlı ‘Gelecek için Cumalar’ eylemi düzenlendi.

İsveçli öğrenci Greta Thunberg’in ‘İklim için okul grevi’ sloganıyla başlattığı protesto gösterileri kapsamında, 20 bin ila 40 bin kişi kömürden vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X