Açıklama geldi! 4 ilçeyi ilgilendiren projelerde son durum

Dağ ilçelerini rahatlatacak yol projesinin kritik ayağını oluşturan tünellerin inşaatı hızlanıyor.

Açıklama geldi! 4 ilçeyi ilgilendiren projelerde son durum

AK Parti ilçe başkanlarını ağırlayan Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Doğancı Tüneli’nde 200 metreye ulaşıldığını, ters yönden de delme işlemi başladığını açıkladı.

4 kilometrelik Kapıkaya tünelinde projenin mart ayında hazır olacağını açıklayan Aşık, ‘İnşaat 24 saat esasına göre çift yönlü yapılacak’ dedi.

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinden duyurdu.

Başkanların tünel mesaisi

Bu sütunlardan ara ara Bursa’nın güneyindeki Dağ ilçelerinin yol projelerinin son durumunu aktarıyoruz.

Çünkü burada büyük bir sıkıntı var. Bunu siyasetçiler de yerel halk da gözlüyor.

Dün yeni bir gelişme oldu.

Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık’ın iktidar partisi ilçe başkanları Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Aşık’ı ziyaret ederek, hem devam eden ilçe yol projeleri hem de Doğancı ve Kapıkaya tünellerinin son durumu hakkında kendisinden bilgi aldılar.

Başkanlar, eksik olmasın çayımızı içmeye Olay Medya’ya da geldiler.

AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ramazan Turhan, Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni, Büyükorhan İlçe Başkanı Kamil Turhan ve Harmancık İlçe Başkanı Yakup Bayram dün bölge insanının hoşuna gidecek birliktelik sergilediler.

Malumunuz, Dağ ilçelerinin bugün için en büyük sorunlarından biri ulaşım. Devam eden projeler var ama bitmelerinin çok uzadığı biliniyor.

Misi-Doğancı Barajı arası, Doğancı Tüneli, Kapıkaya tünelleriErenler-Harmancık arası, Doğancı Barajı Keles etabı sıcak asfalt projesi ve çalışmaları var ama nedendir bir türlü bitirilemiyor.

Karayolları Bölge Müdürü Aşık ile görüşmelerinde Doğancı Tüneli’nde artık hızlanmanın başlayacağı müjdesini almışlar. Baraj sahasında gövdede hasara yol açmamak için kontrollü delme işlemlerinde 200 metreye ulaşılmış.

İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X