Adana Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu’ndan Velilere Çağrı

Adana Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, ebeveynlere çocuklarını ana sınıflarına yazdırmaları yönünde çağrıda bulundu. Eğitim Çalışma Grubu Başkan…

Adana Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu’ndan Velilere Çağrı

Adana Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, ebeveynlere çocuklarını ana sınıflarına yazdırmaları yönünde çağrıda bulundu. Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Adnan Gümüş ve üyeler tarafından hazırlanan basın açıklamasında, “Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği, her şeyden önce okul öncesi eğitimden geçmektedir” denildi. Açıklamada şunları yer verildi: “Eğitimde; matematik, fen, ve dil alanlarında en başarılı çocuklar, okul öncesi eğitimi (kreş, anaokulu, ana sınıfı eğitimi) en yüksek olanlardır. 15 yaş grubu sınavlarda en başarılı ülkeler; okul öncesi eğitimin en yüksek olduğu Japonya, Finlandiya, Çin gibi ülkelerdir. Türkiye, ne yazık ki, 65 ülke arasında ancak 43-45. sıralarda yer alabilmektedir. Adana’nın okul öncesi eğitim ortalaması daha da düşük bulunmakta, 3-5 yaş grubundaki 100 bini aşkın çocuğumuzun sadece 30 bini ana sınıflarına devam edebilmektedir. Adana’mızın ve çocuklarımızın geleceği için başarılı, mutlu, büyük insanlar olabilmeleri için çocuklarımızı okul öncesi eğitim kurumlarına; kreş, anaokulu ve ana sınıflarına yazdıralım. Ana sınıfları 48-72 aylık çocukları kabul etmektedir. Ana sınıfı kayıt tarihlerini kaçırmayalım; mahallemizdeki, en yakınımızdaki ilkokullara başvuralım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X