‘Aday olacak mısınız?’ sorusuna yanıt

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün partisinin Yalova Milletvekili İnce’yi kabul etti. Görüşme sonrası açıklama yapan İnce, ”Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna ”Partimin yetkili organlarının kararına saygı gösteririm” yanıtını verdi.

‘Aday olacak mısınız?’ sorusuna yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi kabul etti.

Alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, dün amcası Mehmet Karabulut’un cenaze töreni için İstanbul’a gitti.

Yalova Milletvekili İnce de törene katılarak Kılıçdaroğlu’na taziyelerini iletti.

İnce’nin tören sonrasında Kılıçdaroğlu’dan randevu talep ettiği belirtilirken, kabulün bugün saat 15.00’te gerçekleştiği öğrenildi.

İNCE’DEN AÇIKLAMA

Görüşme sonrası açıklama yapan İnce, özetle şu ifadeleri kullandı:

”İnsanlarımızın yüreğine su serpmeye ihtiyacımız var. Referandumda yarattığımız dayanışma ruhuna ihtiyacımız var. Bunu birlikte başaracağız. Bu korku yağma düzeninden hep birlikte kurtulacağız. 16 yıldır TBMM’de milletvekili olarak görev yapan arkadaşınız olarak genel başkanımıza önümüzdeki süreçle ilgili görüşlerimizi ilettik. Dertleştik ve gidiyorum. CHP Genel Başkanının doğal cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini olacağını iletmiştim yine ilettim.

Salı günü Parti Meclisi toplanacak. Sayın genel başkan bazı düşündüğü adaylarla ilgili anket çalışması yaptırdığını onu salıdan sonra açıklayacağını üzerinde çalışıldığını kaydettiler. (Aday olacak mısınız?) Ben partimin yetkili organlarının kararına saygı gösteririm. Salı günü Parti Meclisi’nde konuşulmayan bir konu üzerinde yorum yapmam. Partimizin yetkili organları ne kadar verirse ona saygı gösteririm. Partiliyim, partimi zora sokacak hiçbir şey yapmam.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X