Adliye Sarayı’nda anlamlı etkinlik

Bursa E tipi, Gemlik Yarı açık ve H tipi Cezaevlerinde, hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen çeşitli eşyalar, yiyecekler, oyuncaklar, tekstil ve takı ürünlerinin yanı sıra el işi ahşap oymacılığıyla yapılan hediyelik eşyalar Bursa Adliye Sarayı girişinde satışa çıkarıldı.

Adliye Sarayı’nda anlamlı etkinlik

Sergi açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Hasan Yalçın, Mehmet Ayaz, Hakan Demirci ve adliyedeki görevli hakim ve savcılar katıldı.

AMAÇ HAYATA ENTEGRASYON

Açılış kurdelesini yargı mensuplarıyla birlikte kesen Başsavcı Şen, ‘Hükümlü ve tutukluların mevcut mesleklerinde gelişimlerine devam etmeleri veya meslek sahibi olmalarını, topluma tekrar döndüklerinde faydalı birer birey olmalarını ve sosyal hayata entegrasyonlarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu bakımdan projeyi çok önemsiyoruz. Hükümlülerimizin ellerine, emeklerine sağlık” dedi.

HÜKÜMLÜYE KÂR PAYI

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Gemlik Yarı Açık Cezaevi Müdürü Hasan Torun, “Bu yıl hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan el emeği ürünleri üçüncü defa sergiliyoruz. Gemlik Yarı Açık cezaevinde zeytin, zeytin yağı, sabun, mobilya üretimi yapıyoruz. Mobilyalarımızı genelde kamu sektöründe bulunan kurumlara gönderiyoruz. Demir atölyesinde masa, sandalye, sıra gibi ürünler yapıyoruz. Cezaevimizde 500 hükümlü, sigortalı olarak çalışıyor. E Tipi Cezaevi’nde 300’e yakın çalışanımız var. Yapılan kaliteli üretimden dolayı kamu kuruluşları, sağlam ve daha ucuz ürün almış oluyor. Satıştan elde edilen kârdan hükümlülere yıl sonunda kâr payı veriyoruz. Yıllık gelirimizden elde edilen para ile yeni cezaevlerine, iş yurtları ve kurumumuza yatırımlar yapıyoruz“ dedi. Adliye Sarayı’ndaki sergi, 31 Ocak tarihine kadar giriş salonunda devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X