‘Afetlere hazırız’

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, afetlerde kayıp riskini en aza indirmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

‘Afetlere hazırız’

Yıldırım Belediyesi Afet Yönetim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Edebali, afet yönetim planını hazırlayarak yaşanması muhtemel felaketlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 

DONANIMLI ARAMA KURTARMA EKİBİ

Yıldırım Belediyesi olarak yaşanması muhtemel afetlere karşı oluşturdukları afet yönetim merkezi ve arama kurtarma ekibi ile teyakkuzda olduklarını vurgulayan Başkan Edebali, “Belediyemiz bünyesinde yer alan 20 kişilik uzman ve donanımlı personelden oluşan Yıldırım Arama Kurtarma ekibimiz, yaşanan afet anlarında süratle harekete geçerek olay yerine kısa sürede ulaşıp arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştirebilecek kabiliyete sahip.

Yıldırım Belediyesi Afet Yönetim Merkezi’nde, ilçenin dört farklı noktasında yerleştirdiğimiz deprem izleme ve ölçüm istasyonlarımızda, olabilecek zemin hareketlerinin dijital ortamda verisini elde ediyoruz” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZI BİLİNÇLENDİRİYORUZ’

Yıldırım’ın birinci derece deprem bölgesinde bulunması nedeniyle tatbikatlar ve eğitimler düzenleyerek hem hazırlıklı olduklarını hem de toplumda bilinç uyandırdıklarını belirten Başkan Edebali, “Özellikle sivil toplum kuruluşları ile çocuklarımızın afetlere karşı bilinçlenmesi anlamında okullarımızda bilgilendirme amaçlı eğitimler düzenliyoruz” diye konuştu.

“AFET EYLEM PLANI HAZIR”

Afetlere karşı bir afet planı hazırladıklarını da hatırlatan Edebali, “Tüm afetlere karşı şehri dirençli kılacak risk planımız hazır. Olası afet anlarında da kriz planlarını uygulamak adına tüm afet senaryolarına yönelik çözümlerimizi kriz merkezimizde yöneteceğiz.

Olası bir felaketin Yıldırım’da gerçekleşmesi durumunda insanlarımızın toplanacağı acil buluşma noktaları, enkaz döküm alanları, acil müdahale ekiplerin bulunması gereken noktalar, geçici konut alanları, çadır ve konteyner alanları ile lojistik malzeme depoları afet yönetim planımız dahilinde belirlendi” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X