Afrin’de sürpriz miting

Afrin’de, Suriye hükümet güçlerine destek için miting düzenlendi. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre; mitingde Zeytin Dalı Harekatı da protesto edildi. 

Afrin’de sürpriz miting

SANA’daki haberde “Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması gereğinin altını çizen kitleler, ulusal bağlılıklarının bir kez daha altını çizdiler.” ifadeleri yer aldı.

HÜKÜMET GÜÇLERİ KÜRT BÖLGESİNDE

Bu arada, Halep’te 10 bölgenin Suriye ordusuna teslim edilmesine ilişkin anlaşmaya varıldı.

Önceki gece gece varılan anlaşmayla 48 saat içinde 10 bölgenin YPG kontrolünden Suriye ordusu denetimine geçilmesinde uzlaşıldı. Bunun üzerine Suriye hükümet güçlerinin, Halep’te YPG yönetimindeki bölgelere girdiği iddia edildi. Anlaşmaya varılan yerler arasında Bostan Başa, El-Halk, Baydin, El-Haydariye ve Ayn el-Abyad olduğu bildiriliyor. YPG’nin elindeki en önemli bölge olan Şeyh Maksud’da da Suriye bayrağı dalgalandığı bildirildi.

YPG’den Halep kentinde elindeki yerleri Suriye ordusuna devretmesinin ardından bir hamle daha geldi. YPG’nin Tel Rifat’ın kontrolünü Suriye ordusuna devretmeyi kabul ettiği ileri sürüldü. Suriye ordusunun önümüzdeki saatlerde kasabaya giriş yapacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X