Afyon kampında neler oldu?

Dolu dolu bir süreç geçiren Bursaspor’dan ilk izlenimler nasıl? Hepsi bu yazıda…

Afyon kampında neler oldu?

BEYTULLAH SÜAT

Samet Aybaba, geçtiğimiz sezonki idmana çıkmama olayına ne dedi?. Getirdiği yasaklar kimleri kapsıyor?. Ekibinde kim ne rolde?. Gençlerden kim el üstünde tutuluyor? 

Afyon kampının ilk etabını Cevdet Altınel ve Bircan Örsel’le birlikte adım adım takip ettik. Takımla ilgili ‘şu olur, bu olur’ demek mümkün değil. Çünkü yakın zamanda bazı taşların yerinden oynayacağına inanıyorum. Edindiğimiz izlenim kadarıyla Teknik Direktör Samet Aybaba’nın kafasında düşünceler var. Bazı futbolculara ciddi bir şekilde takık durumda. Şimdi bunları yazarak takım içersinde tatsızlık çıkarmayalım fakat bu isimler ya gidecek, ya da kadro yüzü göremeyecek. 

İDMANA ÇIKMAMAYA NE DEDİ

Samet Hoca takım içersinde huzursuzluk, dik başlılık istemiyor. Sorun çıkartan bir isme tahammülü yok. Bir antrenman öncesi sohbetimizde konu geçtiğimiz sezonki antrenmana çıkmama olayına gelmişti. ‘Bu tarz tepkileri yanlış buluyorum’ diyen Samet Aybaba “Bizim işimiz sahanın içinde. İşini yapmamak olmaz. Para alamıyor olabiliriz fakat bu işinizi yapmamaya neden değil. Haklıyken haksız duruma düşersiniz” demişti. 

SÖYLENENLER ÖYLE BÖYLE DEĞİL

Söyleyeceğim şu ki geçtiğimiz sezon bu antrenmana çıkmama olayına ön ayak olan futbolcular kendine çeki düzen vermeli. Kimilerini zaten takımdan göndererek ne demek istediğini anlattı açık açık Samet Hoca…Bir kere kardoda istemedikleriyle yerinde bir karar verdi Aybaba. Geçen sezon yönetimin ve Paul Le Guen’in hatta Mustafa Er’in bile yapamadığını yaptı. Dzon Delarge başlı başına bir belaydı. O kadar vukuat var ki, anlatmaya saatler yetmez. Takım içersinde görüştüklerimiz  ‘Jires Kembo’yu da kendine benzetti” diyor.  Varın gerisini siz düşünün artık. 

YASAKLAR…

Bu gibi futbolculara neşteri vurarak diğer oyuncuların gözünde artıyla başladı Samet Hoca. Özlüce’de koyduğu yasaklar da ayrı bir olumlu hareket. Eline koluna sağlık. Bu yasaklar bizleri de çok etkiliyor ancak yapılması gereken buydu. Çünkü Özlüce’de işin cılkı çıkmış. Futbolcu katında bir kere kimse olmayacak. Uçağa eş dost akraba, gazeteci, dışarıdan birkişi dahi giremeyecek. Başkan ve yöneticiler tabii ki takımı ziyaret edecek, antrenman izleyecek fakat hergün değil. Sizin işiniz sahanın içinde. Mesela, yedek yöneticiyi kampta görünce şaşırdım. Ondan sonra tartışmalar çıkınca hiç kızmayın arkadaş. Malzemeyi veriyorsun, sonrasında dert yanıyorsun. Bu işler böyle olmaz. 

BAŞKAN TAVIR DEĞİŞTİRDİ

Sahanın dışıyla alakalı Samet Hoca’nın iyi işler yaptığını söyledik. Ama sahanın içini bilemem. Hala ciddi tereddütlerim var. Nasıl bir takım oluşturulacak, nasıl bir sistemle oynanacak göreceğiz. Başkan Ali Ay’ın Samet Aybaba’nın her dediğini yapmadığını anlıyorum. Belli ki, Paul Le Guen döneminde yaşadığı sıkıntılardan biraz olsun ders almışa benziyor. Yasin Öztekin’i buna örnek verebilirim. Hoca ‘alalım’ diyor, Başkanın ise oldukça endişeleri var. ‘Neden’ diye sorardım ama herşeyi hoca bırakmamak fena bir hareket değil. 

LİDER OLACAK AMA NASIL!

Ayrıca şunu da belirtelim,Yusuf Erdoğan’ı takımın lideri yapma düşüncesi var. 
Bu çok açık ve net. Arkadaşlarıyla diyaloğu, enerjisi üst düzeyde buna birşey diyemem. Fakat sahanın içinde bu liderliği yapabilir mi, orası soru işareti. Mesela Harun Tekin’i çok suskun gördüm. Son sezonlarda oldukça yıprandığı için ön plana çıkmadı. Aslında üzerinden biraz olsun sorumluluğu almak, rahatlamasını sağlamak ona iyi gelebilir. Antrenmanlarda gördüğüm kadarıyla bu durumdan çok da şikayetçi değil. 

MUHAMMED’E DİKKAT

Samet Aybaba’nın Aytaç Kara’yı transfer ederken tereddütleri vardı. Daha önce forma giydiği takımlarda yaşadığı sıkıntılardan dolayı ilk başta epey düşündü fakat ardından bu transfere onay verdi. Gençlerden aslında gün yüzüne çıkan tek isim var. Şuanki duruma göre büyük ihtimal A takım kadrosunda yer alacak. 16 yaşındaki Muhammed Emin Sarıkaya’dan bahsediyorum. Samet Hoca üzerine titrediği ilk isim. Savunmanın sağında görev yapan genç oyuncu hocanın gözünde Çağatay’ın da önünde. 

AYBABA’NIN EKİBİ NELER YAPTI?

Bu süreçte Samet Aybaba’nın teknik kadrosunu da gözlemleme fırsatı bulduk. Samet Hoca, idmanların birçoğunu kenardan sadece takip etmekle yetindi. Bütün iş yardımcılarındaydı. Ben deli dolu bilirdim ancak Recep Çetin’de tıpkı Samet Hoca gibi. Fazla birşeye karışmadı, gözlemledi. Gördüğüm kadarıyla bütün iş Özcan Bizati’de. Genel anlamda futbolcularla o diyalog kurdu. 28 yaşındaki Selçuk Erdoğan ise daha çok işin kondisyon tarafındaymış gibi gözüküyor ancak bence hiç öyle değil. Samet Hoca’nın sağ kolu gibi sanki. 4 yabancı dil bilmesi, transferi gündemde olan isimlerle direkt irtibatları gözlerden kaçmıyor. Bu ekibin içerisine Bursalı bir antrenör girseydi çok da barınamazdı gibi geldi bana. 

BOSTOCK OLAYI…

Bilindiği gibi kampa gitmeden birkaç gün önce John Bostock olayı patlak vermişti. Teknik kadronun aslında tecrübeli futbolcunun gitmesine pek de üzülmediğini gördüm. Kulağımıza gelen, temposu oldukça düşük olan Bostock’un çok da fazla düşünülmediğiydi. Aytaç ve Badji transfeleri sonrası Furkan Soyalp’in durumunu da merak edenler olabilir. Samet Hoca şöyle bir cümle kullandı Furkan için “Ne Badji’de ne de Aytaç’ta Furkan’ın özellikleri yok”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X