Ağız kokusunu hızlıca önleyen yöntem

Diş hekimi Recep Eşkar, ülkemizde her 4 kişiden birinde bulunan ağız kokusundan kurtulmak için uygulanabilecek yöntemleri açıkladı. Peki ağız kokusundan kurtulmak mümkün mü? İşte ağız kokusundan kurtulmanın yolları

Ağız kokusunu hızlıca önleyen yöntem

1- Yumuşak diş fırçası değil orta sertlikte diş fırçası kullanılmalıdır.

2- Bakteri plakları ve yiyecek artıklarını temizlemek için dişler günde en az iki defa fırçalanmalı ve her gün diş ipi kullanmalıdır.

3- Ağız kokusunun nedenlerinden biri de dildeki tabakalaşmadır. Bu nedenle dilimizi fırçalamayı alışkanlık haline getirmemiz gerekmektedir. Dişleri fırçalayarak ağız kokusunun %20’sinden, dil fırçalayarak ağız kokusunun yüzde 80’inden kurtulabilirsiniz.

4- Ağız kokusunu yok etmek için piyasadan satın alınan gargaraların bir kısmı, içindeki alkol sebebiyle ağız kokusunu artırabilir.

5- Çinkolu diş macunu, çinkolu sakız gibi çinko içeren ürünler ağız kokusunu yok eder.

6- Diş ve diş eti hastalıkları ağız kokusuna neden olduğundan ağız muayenesi ve bakımı için diş hekimi düzenli olarak ziyaret edilmelidir.

7- Ağızdaki tüm diş çürükleri, kırık dolgu veya kron-köprü tedavi ettirilmelidir.

ui-008.jpg

 
8- Protez, dolgu, diş köprülerinin aralarına kaçan ve orada kalan yiyecekler kötü kokuya sebep olacağından her gece protezleri çıkarmak ve temizlemek gerekmektedir.

9- Ağız kuruluğundan dolayı ağız kokusu olur. Ağız kuruluğuna sebebiyet vermemek için mutlaka bol bol su içilmelidir.

10- Maydanoz nefesimizi doğal olarak temizlemede etkilidir. Kahve taneleri, limon kabukları ağız kokusunu gidermektedir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X