Ağzında 85 dişi vardı 58’i çekildi

85 dişi bulunan ve sadece çorba ile beslenen Mesut Küskü’nün 2 yılda 58 dişi çekildi.

Ağzında 85 dişi vardı 58’i çekildi

Göz çukurlarına kadar 85 dişi bulunduğu için sadece çorbayla beslenen ve sosyal hayatta zorluklar yaşayan Mesut Küskü, 2 yıl süren tedavi sonucunda sağlığına kavuştu.

 

Dentram Diş Klinikleri’nden yapılan açıklamaya göre, göz çukurlarına kadar 85 dişi bulunan ve başvurduğu doktorların “dişlerin düzelmez, ameliyat olursan ölürsün” cevabını alan Küskü, çare aramaya devam etti.

 

Yaşamını sadece çorba içerek sürdüren Küskü, çene cerrahisi ve implantoloji uzmanı Prof. Dr. Serhat Yalçın’a başvurdu. Küskü, 2 yıl içinde 2’si genel anestezi olmak üzere 6 operasyon geçirdi. Küskü’nün toplamda 58 dişi çekildi.

 

Küskü’nün tedavisini ücretsiz üstlenen Prof. Dr. Yalçın, “Mesut’un yüzünde, çekilen dişlerinden dolayı çöküntüler olmaması için kendi kanından ayrıştırılan kök hücreler, iyileşmeyi sağlayan hücreler ve hormonlar tekrar yüzüne enjekte edildi. İmplantların konulabilmesi için çene kemiği kalınlaştırıldı. Yaklaşık bir yılın sonunda diş çektirmiş normal bir hasta haline getirilen Küskü’nün çenesine, tedavi sonunda implantları yerleştirildi ve son olarak protezleri konuldu” bilgisini verdi.

 

Meslek hayatı boyunca ağzında bu kadar çok dişi olan vaka görmediğini anlatan Yalçın, diş hekimliği literatürüne geçmesi gereken örnek bir tedavi olduğunu vurguladı.

 

Yalçın, “Çene cerrahisi ve implantolojinin geldiği noktayı göstermesi açısından kamuoyuyla detayları paylaşmak istedik. Ağzında, dişlerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle yıllarca bu acıları ve zorlukları çeken insanlar var. Bu kişilere bir umut ışığı olsun. Çene kemiğiyle ilgili sorunlar yaşadığı için implant yaptıramayacağını düşünen insanlara seslenmek istiyorum. Yeni teknolojiler ve ileri cerrahi ile pek çok hastaya çare bulmak mümkün” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X