Ak Parti’de kongre heyecanı

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’in katılımıyla belediye meclis üyeleriyle toplantı yaptı. İl Başkanı Cemalettin Torun, yaklaşan kongre sürecinde birliktelik vurgusu yaparak,

Ak Parti’de kongre heyecanı
Merinos AKKM’de yapılan toplantıda konuşan Torun, 30 Mart seçimlerinde Bursa’da göğüslerini kabartan sonuçlar elde ettiklerini belirterek, “Bundan sonra önemli olan halkın bize verdiği bu emaneti layıkıyla ileriye taşımaktır. Bunun için de gerek teşkilatlarla, gerek belediye başkanlarımızla bir uyum ve birlik içerisinde AK Parti’ye yakışır şekilde çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Önümüzde kongre sürecimiz var. Öncelikle kongrelerin Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Burada yine birlik ve beraberlik içersinde, istişare kültürümüze uyarak kongrelerimizi tamamlamalıyız. Yakın zaman önce geçirdiğimiz cumhurbaşkanlığı ve yeni genel başkanımız ve başbakanımızın seçimleri sürecinin sıkıntısız bir şekilde atlatılması, bize istişarenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. İl ve ilçe kongrelerimizde de bu yöntemi kullanarak ortak akıl, herhangi bir kırgınlığa meydan vermeden yoluyla adaylarımızı belirlemeliyiz” dedi.

“ÇİFT LİSTELİ KONGRELER BİRLİĞİMİZİ BOZABİLİYOR”

Kongreler sürecine tüm ilçelerde ve ilde tek liste ile girmeyi umduklarını vurgulayan Torun, “Bunu yapmadığımız zaman farklı kırgınlıklar da beraberinde gelebiliyor. Geçmişte demokrasinin bir gereği olarak girilen çift listeli kongrelerde birbirimizi kırma, ileride iyileştirilmesi mümkün olmayan yaralar açma gibi problemleri beraberinde getirdiğini gördük. Bu nedenle bu yıl çift listeyi asla arzu etmiyoruz, çünkü kongrelerimizin hemen ardından çok önemli genel seçim süreci olacak. Bunlara rağmen kongreye çift listeye girmek isteyen ilçelerimiz olursa gerekirse oralarda kongreleri seçimlerden sonraya bırakacağız. Umuyoruz ki İnşallah ilçelerimizde ve ilimizde yapılan kongrelerde en iyi hizmet verecek adayları birlikte seçip sorunsuz bir şekilde kongre sürecimizi atlatacağız ve hemen ardından da 2015 genel seçimlerine partimize yakışır şekilde hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

 

“BİRLİĞİMİZİ BOZMADAN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”

Cemalettin Torun’un açılış konuşmasının ardından meclis üyelerine bir sunum yapan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker de teşkilatlar içindeki birliğe vurgu yaptı. Meclis üyelerinde bağlı bulundukları ilçelerdeki ve teşkilatlarındaki bütün programlara ve toplantılara katılmalarını tavsiye eden Şeker, şunları söyledi:

 

“İlçemizin ve şehrimizin meselelerine ve halkın isteklerine uzak olmamalıyız. Meselelerin çözümüne katkı koyabilmemiz için yetkilerimizi ve mevzuatı çok iyi bilmemiz gerekiyor. Sizin göreviniz çok önemli, çünkü AK Parti hükümetleri ile büyük halkımız büyük hizmetlere alıştı ve onlara sunduğumuz yeni Türkiye hayalimizin gerçekleşmesi için daha iyilerini yapmalıyız. Bunun için de birlik ve beraberliğimizi bozmadan, halkımızla iç içe bir şekilde çok çalışmalıyız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X