AK Parti’de mülakatlar başladı

AK Parti’de, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimleri için başvuran 6 bin aday adayı ile mülakatlar başladı.

AK Parti’de mülakatlar başladı

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’tan alınan bilgilere göre, illerdeki temayül yoklamalarının tamamlanmasının ardından başlayan mülakatlar 10 gün sürecek.

 

15 Mart’a kadar genel başkan yardımcılarının başkanlığında, MKYK üyeleri ile AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun uygun gördüğü bazı milletvekillerinden oluşan 4’er kişilik 12 alt komisyon, 6 bin 223 aday adayı ile mülakatları yüz yüze yapacak. 

Bin 166 adayın yarışacağı İstanbul ile 536 adayın yarışacağı Ankara’ya mülakatları yapacak birer özel komisyon tayin edildi. Diğer iller için ise komisyonlar aday adayı sayısının yoğunluğuna göre görevlendirildi. 

Toplam 400-450 aday adayının mülakatından sorumlu her bir komisyon, günde ortalama 40-50 görüşme yapacak.  

Mülakatlar, İstanbul dışındaki iller için Ankara’da genel merkezde gerçekleştirilecek. 

Mülakatlarda, komisyon başkanlarının takdirleri doğrultusunda aday adaylarına sorular yöneltilecek ve öncelikle adaylardan kendilerini tanıtmaları istenecek, dış görünüş, diksiyon, insan ilişkilerine ve vizyonuna bakılacak.

Genel merkez tarafından değerlendirilecekleri için temayül yoklamalarına girmeyen,  22, 23 ve 24’üncü dönem milletvekilleri, MKYK asıl ve yedek üyeleri, 30 Mart’tan sonra herhangi bir nedenle görevinden ayrılan il başkanları mülakata çağrılmadı. 

Ana komisyonlar

Aday adayları için ilk eleme mülakatlar sonrası olacak. 

15-22 Mart tarihleri arasında genel başkan yardımcılarından oluşan ve sayısı 4 olması beklenen ana komisyonlar devreye girecek.

Mülakatlarda elemeden geçmeyi başaran aday adayları, bu kez ana komisyonlarda değerlendirilecek.

Bu çalışma sırasında, özellikle küçük illerde önceki seçimlerde olduğu gibi kamuoyunun ve ilk kez de sivil toplum kuruluşlarının görüşüne başvurulacak.

Üst komisyonun çalışmaları

Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve ana komisyonların değerlendirmeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşacak üst kurula sunulacak.

23 Mart-7 Nisan tarihleri arasında çalışma yürütecek üst kurulun kimlerden oluşacağına Davutoğlu karar verecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X