Akademik odalara dönüşüm tepkisi

Nilüfer’de Büyükşehir Belediyesi’nin 0.50 emsal artışından yararlanarak kentsel dönüşüme giren binaların hak sahipleri, dönüşümü yargıya taşıyan akademik odalara tepki gösterdi.

Akademik odalara dönüşüm tepkisi

RABİA DENİZ

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde buluşan hak sahipleri, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi’ne sitelerinde gerçekleşen dönüşümü iptal ettirmek için yargıya taşıdığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Nilüfer, Doğuşkent, Özyuvam, Hakikat , Aydın ve 1050 Konutlar’da dairesi bulunan ve kentsel dönüşüm için yüklenici firmalarla anlaşan hak sahipleri, depreme dayanıksız binalarda oturmak istemediklerini belirterek, “Devletin bize tanıdığı haktan istifade ederek müracaatımızı yaptık. Yapılan testlerde beton kalitemiz de C10 çıkmıştır. Orada durulmaması gereken bir site olduğu raporlarla sabittir. İnsanlar da kiralara çıktı. Bizim projelerimizi yine mimarlar yapıyor. Bir taraftan paramızı alıyorlar bir taraftan da şikayet ediyorlar. Eski evlerimizin yıkılışını gördük. İçinde nasıl oturduğumuza şaşırdık. Felaketin içinde oturuyormuşuz. Emekli insanlar var. Bir evimiz var onu da durdurma kararı istiyorlar. Lütfen evimize dokunmayın, denetleyin, düzenleme yoluna gidin” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X