Akar ile Rus mevkidaşı bir araya geldi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Rus mevkidaşı Orgeneral Gerasimov ile bir araya geldi.

Akar ile Rus mevkidaşı bir araya geldi

Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gerasimov, Ankara’ya gelerek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’la görüştü. 

Valeriy Gerasimov’un Türkiye’ye geleceği bilgisini Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov’un ziyaretten sadece birkaç saat önce vermesi dikkat çekti. Genelkurmay başkanlarının görüşmesinde ana gündem maddelerinin Suriye ve iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin olduğu belirtildi.

G-20 SONRASI İLK BULUŞMA

Fırat Kalkanı operasyonuyla Suriye’de daha aktif hale gelen Türkiye, öncelikle Halep’e insani yardım krizini çözmeyi planlıyor. Masadaki diğer konu ise IŞİD’e yönelik Rakka operasyonu… İki ülke arasındaki askeri işbirliği konusunda G-20 Zirvesi’nde Putin ve Erdoğan’ın mutabık kaldığı biliniyor.

PROTOKOL AYARI…

Bu arada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Rus mevkidaşı Valeriy Gerasimov’u Genelkurmay Karargahı’nda törenle karşıladı. Törende, Org. Gerasimov’un tören kıtasını selamlaması sırasında, Org. Akar, Rus mevkidaşının beraberinde arkadan gelen heyeti eliyle uyararak, gelmemesini istedi. Org. Akar ve Org. Gerasimov, birlikte tören kıtasını selamlarken, heyet arka taraftan takip etti. Akar’ın uyarısının protokol kurallarıyla ilgili olduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X