Akıl almaz görüntüler! On binler cenazeye katıldı

Koronavirüs vakalarının yeniden artış gösterdiği Pakistan’da önlemleri hiçe sayan önemli bir olay yaşandı. Ülkedeki bir partinin lideri kalp krizinden ölünce cenazesine onbinlerce insan katıldı. Adını açıklamayan yetkililer katılımın 200 bine ulaştığını aktardı. Lahor’da köprüler, tarlalar ve yollar insanla doldu.

Akıl almaz görüntüler! On binler cenazeye katıldı

Pakistan Tahrik-i Lebbeyk partisinin 54 yaşındaki lideri Hadim Hüseyin Rizvi, Perşembe günü kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Pakistan’da bu ay koronavirüs enfeksiyonlarında büyük artış görüldü ve hükümet, ülkenin vakalarda üç aylık bir durgunluğun ardından “ikinci dalga”ya maruz kaldığını ilan ederek büyük etkinlikleri ve toplantıları yasakladı.

Hürriyet’te yer alan bilgilere göre ülkede yükselen koronavirüs vakalarının ardından hükümetin büyük halka açık toplantılara getirdiği yasağa meydan okuyan on binlerce kişi Cumartesi günü, Pakistanlı bir din adamının doğudaki Lahor kentinde düzenlenen cenazesine katıldı.

Cumartesi günü yayınlanan resmi verilere göre 2 bin 843 kişide koronavirüs görüldü ve son 24 saat içinde virüs nedeniyle 42 kişi yaşamını yitirdi. Açıklanan bu verilerin her ikisi de salgının zirve yaptığı Temmuz ayından bu yana bir günde görülen en yüksek rakam.

Ülkedeki koronavirüs kısıtlamalarına rağmen, on binlerce kişinin hayatını kaybeden Rizvi’nin yasını tuttuğu ortaya çıktı ve cenazeyi düzenleyenler, hükümetin toplanmaya herhangi bir kısırlama getirildiğini söylemediğini ileri sürdü.

Hükümet yetkilileri, cep telefonu servislerinin ve güvenlik nedenleriyle ana yolların kapatılması nedeniyle Lahor’da büyük hasara yol açan cenaze töreniyle ilgili yorum talebine yanıt vermedi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, isminin verilmemesini isteyen yerel bir yetkili, etkinliğe yaklaşık 200 bin kişinin katıldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Pakistan Tahrik-i Lebbeyk partisinin 54 yaşındaki lideri Hadim Hüseyin Rizvi, 2018 yılında Asia Bibi adlı Hristiyan kadına, dine hakaret suçundan verilen idam cezasının bozulması sonrası ülkede başlayan şiddet içerikli protestoların tetikleyicisi olduğu ortaya çıkınca gözaltına alınmıştı.

Çıkan olaylar sonrası Pakistan hükümeti, serbest bırakılan Bibi’ye ülkeden çıkış yasağı getirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X